Opitý vodič zrazil chodkyňu. Nebezpečného vodiča zastavili až výstreli policajtov. Policajti nikoho z obce Chminianske Jakubovany nevykázali

28.11.2009 Celý región

Opitý vodič zrazil chodkyňu: Dnes krátko pred 8:00 h zrazilo v Prešove osobné auto Lada na priechode pre chodcov 79 ročnú chodkyňu.
Nehoda sa stala na križovatke ulíc Volgogradská a Klementisová. U 59 ročného vodiča z Prešova bola dychová skúška na alkohol pozitívna a to s výsledkom 0,61 mg/l. Zrazená Prešovčanka utrpela ťažké zranenia a bola prevezená na ošetrenie do nemocnice. Nehodu vyšetruje prešovská polícia.

Nebezpečného vodiča zastavili až výstreli policajtov
Na policajnú linku 158 bolo dnes o 7:00 h ráno oznámené, že na kruhovom objazde v Poprade jazdí v protismere čierny VW Passat.
Na miesto boli ihneď vyslané policajné hliadky, ktoré sa pomocou megafónu, svetelných a zvukových znamení snažili zastaviť vodiča auta. Keďže ten nereagoval a v nebezpečnej jazde pokračoval po Poprade ďalej, policajti použili na zastavenie auta niekoľko výstrelov. Najprv vystrelili varovný výstrel do vzduchu, avšak vodič stále unikal, preto policajti vystrelili na zadnú a prednú časť auta. Po týchto výstreloch auto zastalo a policajti zadržali vodiča. Išlo 26 ročného muža z Popradu – Spišskej Soboty, ktorému policajti v dychu namerali 1,24 mg/l alkoholu. Pri naháňačke sa nikto nezranil, polícia má poškodené dve služobné autá a poškodené je aj unikajúce auto. Škody zatiaľ vyčíslené neboli. Prípad ďalej vyšetrujú popradskí policajti.

Policajti nikoho z obce Chminianske Jakubovany nevykázali:
Dnes v čase okolo 12:45 h oslovil policajnú hliadku, ktorá stála pred obecným úradom v Chminianskych Jakubovanoch starosta tejto obce, že pred volebnou miestnosťou stojí mladý muž a oslovuje rómskych spoluobčanov, po tom ako vychádzajú z volebnej miestnosti. Starosta uviedol, že má podozrenie, či nedochádza k ovplyvňovaniu volieb a že jemu nechcel mladík nič povedať. Policajti vykonali kontrolu tohto muža a zistili, že ide o 23 ročného Prešovčana. Policajtom uviedol, že je študentom tretieho ročníka UPJŠ v Košiciach a skúma priebeh volieb, pričom výsledky tohto výskumu potrebuje k písaniu svojej diplomovej práce. Policajti ešte preverili, či po tomto Prešovčanovi nie je pátranie, čo sa nepotvrdilo, vrátili mu občiansky preukaz a odišli. Nikam ho nevykazovali.
 

Vyberte región